Blancolån

2.99%

Låna till kanonränta
från 2.99%

  • Låna 600 000 kr utan säkerhet
  • Valfri återbetalningstid 1-15år
  • Teckna tryggt låneskydd
  • Ansökan är kostnadsfri
Ansök nu

Blancolån – utan säkerhet. Blancolånet är ett dyrare lån än t.ex. bostadslån då det saknar säkerhet. Det vill säga du erbjuder inget som banken kan sälja om du skulle förlora dina möjligheter att betala tillbaks lånet.Blancolån innebär att lånet godkänns enbart baserat på din beräknade framtida inkomst.

Blancolån är ett större risktagande
I och med detta tar banker och låneinstitut en större risk när de lånar ut och därför ställer de också hårdare villkor. Högre ränta och avgifter är något som de vanligen tar ut. Detta innebär för dig som låntagare att det är en tillräckligt att titta runt och jämföra förutsättningarna för blancolån mellan olika långivare. Det handlar inte bara om amorteringstakten och räntan, utan även olika avgifter banker och låneinstitutioner kan ta ut – som till exempel uppläggningsavgift och aviavgift. Ju sämre möjligheter du har att betala tillbaks ditt blancolån, ju dyrare blir lånet. Tills den gräns nås då långivaren anser att du inte har några rimliga möjligheter att återbetala – och då blir du inte beviljad blancolån.

Blancolån – Bedömning
Via internet kan man göra en ansökan och efter ett par dagar har man fått besked på lån upp till 500 000 kronor. Det finns långivare som endast ser till dina möjligheter att betala i framtiden – och då blir den bedömningen så mycket viktigare. Tillsvidareanställning och en arbetsgivare som kan intyga att du kommer att jobba en tid framöver är bra att kunna visa fram.

Individuella förutsättningar vid blancolån
De olika förutsättningar du har som låntagare påverkar hur ditt blancolån ser ut. Ju större risk banken bedömer att de tar ju högre blir din ränta och dina avgifter. Vid blancolån på över 150 000 kronor kan bankerna ofta kräva en medsökande. Flera långivare brukar även kräva att du ska har varit svensk medborgare i ett par år och vara mellan 20 och 70 år.
Kreditvärdigheten påverkar dina blancolån

Vanligen är det så att ju mer pengar du har, ju mer får du låna. Detta kallas kreditvärdighet och bedöms utifrån en tiogradig skala. Om du vill veta vilken kreditvärdighet du har kan du logga in på

www.ratsit.se och få den informationen där. Att kolla upp din kreditvärdighet är vad långivaren gör före de beviljar lån, så det kan vara bra att vara medveten om vilka förutsättningar du har inför sökandet av ett blancolån.

 

Låneansökan.se är en jämförelsetjänst för lån utan säkerhet. Vi hjälper dig hitta ett individanpassat lån utan säkerhet med låg ränta så att du enkelt kan jämföra och hitta ett lån som passar dig bäst.
Låneansökan.se - lån med låg ränta utan säkerhet. För innehåll och marknadsföring av Låneansökan.se är MarketingLab ansvarig. För registrering, behandling och förmedling av låneansökningar är Zmartas tillståndspliktiga låneförmedlarverksamhet ansvarig, en låneförmedlare med fler än 30 långivare.