Lån utan säkerhet

2.99%

Låna till kanonränta
från 2.99%

  • Låna 600 000 kr utan säkerhet
  • Valfri återbetalningstid 1-15år
  • Teckna tryggt låneskydd
  • Ansökan är kostnadsfri
Ansök nu

Lån utan säkerhet Ett lån utan säkerhet – ett så kallat blancolån – är ett dyrare lån än t.ex. bostadslån då det saknar säkerhet. Det vill säga; du erbjuder inget som långivaren kan sälja om du skulle mista dina möjligheter att återbetala lånet. Ett lån utan säkerhet innebär att lånet godkänns enbart baserat på din beräknade framtida inkomst.

Ett lån utan säkerhet är ett större risktagande
Långivare tar en större risk när de lånar ut utan säkerhet och därför ställer de också hårdare villkor. Högre ränta och avgifter är något som de i regel tar ut. Detta betyder för dig som låntagare att det är vettigt att titta runt och jämföra olika långivares premisser för lån utan säkerhet. Det handlar inte bara om amorteringstakten och räntan, utan även olika avgifter långivare kan ta ut – som till exempel uppläggningsavgift och aviavgift. Ju sämre möjligheter du har att betala tillbaks ditt lån utan säkerhet, ju dyrare blir lånet.

En tillsvidareanställning och en arbetsgivare som kan intyga att du kommer att jobba en tid framöver är bra att kunna visa fram när du söker ett lån utan säkerhet.

Individuella förutsättningar vid lån utan säkerhet
De olika omständigheterna du har som låntagare påverkar hur ditt lån utan säkerhet ser ut. Ju större risk långivarna värderar att de tar ju högre blir din ränta och dina avgifter. Vid lån utan ränta på över 150 000 kronor kan långivarna ofta kräva en medsökande. Flera långivare kan även kräva att du ska ha varit svensk medborgare i ett par år och vara mellan 20 och 70 år.
Kreditvärdigheten påverkar dina lån utan säkerhet

Vanligtvis är det så att ju mer pengar du har, ju mer får du låna. Detta kallas kreditvärdighet och bedöms utifrån en tiogradig skala. Att kolla upp din kreditvärdighet är vad långivarna gör före de beviljar ett lån utan säkerhet, så det kan vara bra att vara medveten om vilka förutsättningar du har.

 

Låneansökan.se är en jämförelsetjänst för lån utan säkerhet. Vi hjälper dig hitta ett individanpassat lån utan säkerhet med låg ränta så att du enkelt kan jämföra och hitta ett lån som passar dig bäst.
Låneansökan.se - lån med låg ränta utan säkerhet. För innehåll och marknadsföring av Låneansökan.se är MarketingLab ansvarig. För registrering, behandling och förmedling av låneansökningar är Zmartas tillståndspliktiga låneförmedlarverksamhet ansvarig, en låneförmedlare med fler än 30 långivare.