Privatlån

2.99%

Låna till kanonränta
från 2.99%

  • Låna 600 000 kr utan säkerhet
  • Valfri återbetalningstid 1-15år
  • Teckna tryggt låneskydd
  • Ansökan är kostnadsfri
Ansök nu

Privatlånet, också kallat blancolån – är ett dyrare lån än t.ex. bostadslån då det saknar säkerhet. D.v.s. du erbjuder inget som långivaren kan avyttra om du skulle förlora dina möjligheter att återbetala lånet. Privatlån innebär att lånet godkänns enbart baserat på din kalkylerade framtida inkomst.

Privatlån är ett större risktagande
I och med detta tar långivarna en större risk när de lånar ut och därför kräver de också mer. Högre ränta och avgifter är något som de vanligen vill ha. Som låntagare bör du jämföra dessa krav mellan olika långivare. Dina speciella förutsättningar kan ge mer gynnsamma lån hos vissa. Det handlar inte bara om avbetalningstakten och räntan, utan även olika avgifter banker och låneinstitutioner kan ta ut – som till exempel uppläggningsavgift och aviavgift. Ju sämre möjligheter du har att betala tillbaks ditt privatlån, ju dyrare blir lånet. Tills den gränsen nås då lånegivaren anser att du inte har några sannolika möjligheter att betala tillbaks – och du inte blir beviljad privatlån.

Förr var det svårt att få ett privatlån utan någon säkerhet eller en borgensman som gick i god för ditt privatlån – i händelse av att du inte skulle lyckas betala tillbaks själv. Via internet kan man nu göra en ansökan och efter ett par dagar har man fått besked på lån upp till 350 000 kronor. Tillsvidareanställning och en arbetsgivare som kan gå i god för att du kommer att jobba en tid framöver är bra att kunna visa fram.

Individuella förutsättningar vid privatlån
De olika förutsättningar du har som låntagare påverkar hur ditt privatlån kan komma att se ut. Ju större risk banken bedömer att de tar ju högre blir din ränta och dina avgifter. Vid privatlån på över 150 000 kronor kan långivarna ofta kräva en medsökande. Flera långivare brukar även kräva att du ska har varit svensk medborgare i ett par år och vara mellan 20 och 70 år.

 

Låneansökan.se är en jämförelsetjänst för lån utan säkerhet. Vi hjälper dig hitta ett individanpassat lån utan säkerhet med låg ränta så att du enkelt kan jämföra och hitta ett lån som passar dig bäst.
Låneansökan.se - lån med låg ränta utan säkerhet. För innehåll och marknadsföring av Låneansökan.se är MarketingLab ansvarig. För registrering, behandling och förmedling av låneansökningar är Zmartas tillståndspliktiga låneförmedlarverksamhet ansvarig, en låneförmedlare med fler än 30 långivare.